Dziś za oknem pojawił się biały puszek, temperatura spadła poniżej 0 więc przyda się coś mocno czekoladowego na rozgrzanie:) No i jest! Brownie...Inspiracja: klikSkładniki:100 g masła170 g ciemnej czekolady1/4 szklanki gorzkiego kakao3/4 szklanki mąki1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli150g cukru2 duże jajkaMasło, czekoladę i kakao rozpuścić i połączyć w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i solą. Połączyć dokładnie z czekoladową mieszanką. Przełożyć do posmarowanej blaszki (23x23) i piec w temp. 180st. C przez około 35min.Smacznego:)* moje brownie piekło się trochę zbyt długo - widać na zdjęciach, że jest od góry mocniej wysuszone*