Wykonanie
To chyba najprostszy sposób na ciasto z
owocami. Wystarczy wszystko zmiksować, wyłożyć, upiec i już po 45 minutach można próbować kruche kwadraciki z
owocami. Oczywiście
porzeczki można zastąpić innymi
owocami, sezonowymi lub mrożonymi. Polecam:)
Składniki:3 szk
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 kostka
masła do pieczenia (250g)1
jajko2 łyżki
jogurtu naturalnego1 szk
cukru1,5 szklanki- mrożonej
czerwonej porzeczkiMąkę, proszek,
masło,
jajko,
jogurt i
cukier zmiksować na gruby 'piasek' mikserem (jeśli będzie za suche można dodać więcej
jogurtu, lub
mąki gdy będzie za sypkie). Wysypać 3/4 powstałej mieszanki na natłuszczoną blachę (wymiary około 20x30) i lekko przygnieść i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200st. C na 15 min. Wyłożyć
owoce na podpieczony spód, na
owoce wyłożyć pozostałą część mieszanki ciasta. Piec w temp. 180st. C przez 30min.Wystudzić. Smacznego:)