Wykonanie
Składniki na chowder:1 puszka
kukurydzy1 kostka
bulionu warzywnego (lub oczywiście najlepszy naturalny
wywar)1 obrany ząbek
czosnkususzone
chilli (szczypta-w zależności od upodobań)
woda1-2 łyżki
jogurtu naturalnegoWszystkie składniki oprócz
jogurtu zagotować. Gotować około 10min. Przełożyć do blendera i zmiksować na gładko. Zagęścić
jogurtem naturalnym, ewentualnie doprawić do smaku. Zagotować raz jeszcze i odstawić z palnika. Chowder gotowy:)Składniki na quesadillas:2 placki tortilli
sos salsa meksykański2 duże lub 4 mniejsze plastry
szynki dojrzewającej lub innej2 duże lub 4 mniejsze plastry
sera żółtegoPołowę placka tortilli posmarować sosem, ułożyć
szynkę i
ser. Złożyć i upiec na grillu lub w piekarniku, np korzystając z funkcji grill. Upiec na złoto z obu stron. Pokroić na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół by uzyskać cztery trójkąty quesadillas.


Do akcji: