Chlebek o intensywnym cytrynowym aromacie i delikatnym wnętrzu. Szybki i jak dla mnie bardzo pyszny. Tak pachniał po upieczeniu, że nie mogłam się powstrzymać i zjedliśmy jeszcze cieplutki - mniammm ;)Przepis pochodzi z książki "Food Lovers - Bread & Muffins"Składniki:225 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody175 g masła225g cukru pudru2 duże jajka; rozmąconeskórka i sok z dwóch cytrynskórka i sok z limonkiWymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodaj masło pokrojone w kostkę i rozgnieć między palcami.Dodaj cukier, jajka, skórkę oraz sok z cytryny i limonki. Wymieszaj dokładnie mikserem lub drewnianą łyżką.Przełóż do wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem blaszki. Piecz 45-55 minut w 180 stopniach.