ßßß Cookit - przepis na Zielone szparagi na maśle czosnkowym

Zielone szparagi na maśle czosnkowym

nazwa

Wykonanie

Zielone szparagi wyglądają bardzo ładnie, usmażone na patelni stanowią idealny dodatek do obiadu.
Potrzebujesz tylko:
- pęczka zielonych szparagów
- 4 łyżek masła
- 4 łyżek oleju
- 2 ząbków czosnku
- pół łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Umyj szparagi, nie trzeba ich obierać. Odkrój zdrewniałe nasady warzyw. Masło i olej rozgrzej na patelni, wrzuć na nią czosnek pokrojony w plasterki, smaż przez minutę na małym ogniu. Odłów czosnek a na patelni ułóż szparagi. Smaż je pod przykryciem co jakiś czas odwracając co jakiś czas mieszając aż zmiękną (15-20 minut). Podawaj gorące, prosto z patelni.
Smacznego!
Źródło:http://markowewypieki.blogspot.com/2013/06/zielone-szparagi-na-masle-czosnkowym.html