ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowy chlebek bananowy (bez glutenu, bez laktozy)

Bezglutenowy chlebek bananowy (bez glutenu, bez laktozy)

nazwa

Wykonanie

Szybkie i smaczne! Idealny spsób na rozpoczęcie sobotniego dnia!
Do przygotowania ciasta potrzebujemy:
- 3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- cynamon, imbir
- 4 jajka
- banany (ja dałam 3 duże)
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
- 1/2 szklanki cukru brązowego
Banany obrać i razem z cukrem wrzucić do miski. Zblendować na jednolitą masę. Wbić jajka i ponownie całość zmiksować. W drugiej mniejszej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki - mąkę, sodę, przyprawy. Powoli te sypkie składniki dodawać do bananowej masy.
Do ciasta można też wkroić orzechy czy różne owoce suszone. Pieczemy w 170 stopniach przez ok 40 minut.
Quick and tasty!
The perfect way to start the day Saturday!
Źródło:http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2014/07/bezglutenowy-chlebek-bananowy-gluten.html