Wykonanie
Przepis dostałam od moich kuzynek: Agnieszki i Moniki.Tak właśnie kończą się moje wizyty u rodziny - na wyciąganiu przepisów ;)
potrzebujemy:- 3 lub 4
cebule pokrojone w drobną kostkę- ok 6
ogórków konserwowych również drobno pokrojonychwymieszać razem- 1kg
ryby lub
mięsa, ja użyłam trzy
polędwice wieprzowe ugotowane w osolonej wodzie w szybkowarze. na sos- 3.5 szklanki
wody- 12 łyżek
octu- 1 szklankę
oleju- 6 łyżek
cukru- 2 łyżeczki
soli- 10 ziaren
ziela angielskiego- 1 słoiczek pikantnego
keczupu- 1 słoiczek
przecieru pomidorowegoWszystkie składniki umieścić w sporym garnku i zagotować. Marynatą zalać
mięso, dodać
ogórki i
cebulę. Wszystko wymieszać, ostudzić i marynować ok 2 dni w lodówce lub chłodnym miejscu.Życzę Wam smacznego!ps. Zamiast
mięsa można dodać
rybę. A z
mięsem też można pokombinować np
kurczak.
Sirloin in a tomato marinadeIngredients:- 3-4 onions finelychopped- 6 pickles finely choppedmix togetherfor the sauce- 3 . 5 cups of water- 12 tablespoons of vinegar- 1 cup of oil- 6 tablespoons sugar- 2 teaspoons of salt- 10 grains of allspice- 1 jar of spicy
ketchup- 1 jar of tomato pureePlace all ingredients in a big pot and bring to a boil.
Pour the marinade over the meat, add the cucumbers and onions. Mix, cool and marinate about 2 days in the refrigerator or a cool place.Bon apetit!
ps. Instead of meat, you can add fish. And when come to meat you can use chicken,
pork...