Ze świeżym rozmarynem i bazylią. Z suszonymi pomidorami. Wybornie wytrawne, pachnące słoneczną Italią.Do przygotowania ciasteczek (ok 20 sztuk) potrzebujemy:- 200g mąki- 100g masła- sól- pieprzcytrynowy- łyżka zalewy z pomidorów- świeża bazylia- świeży rozmaryn- suszone pomidory z zalewyZioła pokroiłam, pomidory odsączyłam i również pokroiłam.Dodałam mąkę (niepełne dwie szklanki).Dodałam 100g pokrojonego, zimnego masła. Zagniotłam ciasto i uformowałam z niego wałek.Na godzinę wsadziłam do zamrażarki.Zmrożone ciasto pokroiłam nożem.To bardzo ważny etap, niestety miękkie ciasto rozsypuje się doprowadzając do szału.Piekłam w 200 stopniach przez ok 10 minut aż ciasteczka zrobiły się złoto - brązowe.Życzę smacznego!