Składniki:- 2 szklanki mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 3/4 szklanki cukru- 2 łyżeczki cukru wanilinowego- 3 łyżki kakao- 1 szklanka mleka- 1 jajko- 1/4 szklanki oleju- 1,5 szklanki wydrylowanych wiśniPrzygotowanie:W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i kakao.Następnie dodać mleko, jajko i olej.Wszystko ponownie dokładnie wymieszać.Do ciasta delikatnie wmieszać wiśnie.Przełożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36x12 cm.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C przez ok. 50-60 minut (sprawdzić patyczkiem, jeśli jest suchy ciasto jest upieczone).Po upieczeniu i przestygnięciu, wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.