Ciasto drożdżowe na przywołanie lata.Pachnie i smakuje bosko. Połączenie wanilii i truskawekdaję niebiańskie doznania smakowe. Zresztą przekonajcie się sami.ciasto:3,5 szklanki mąki pszennej0,5 szklanki cukru2 jajka4 łyżki stopionego masła3 łyżeczki drożdży suchychcukier waniliowyszklanka ciepłego mlekamasa serowe:300 g serka homogenizowanego waniliowego1 jajko3 łyżki budyniu waniliowego ( proszek)cukier waniliowy opcjonalnieDrożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku wlewamy do i miski wkładamy resztę składników. Wyrabiamy gładkie lśniące ciasto. ja zawsze to robię za pomocą miksera z hakiem do ciasta drożdżowego.Zostawiamy pod ściereczką do podrośnięcia (ok 45 min). Między czasie przygotowujemy masę serową. Serek homogenizowany waniliowy mieszamy z roztrzepanym jajkiem i 3 łyżkami budyniu waniliowego .Kiedy ciasto podrośnie, wykładamy go na posypaną mąką tortownice i wałkujemy placem grubości ok 1cm. Ciastem wykładamy przygotowaną wcześniej foremkę i odstawiamy jeszcze na 15 min w ciepłe miejsce. Następnie na podrośnięty placek wylewamy masę serową i układamy truskawki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 45 min 175 st.