Wykonanie
Jarmuż w drugiej odsłonie:) Tym razem szybka
sałatka na ciepło, myślę, że sprawdzi się jako lunchbox do pracy:)Jem zdrowo:
sałatka na ciepło z
jarmużuSkładniki5 liści
jarmużu5
pomidorków koktajlowych1/3 kostki
sera typu
feta1 mała
czerwona cebula3 łyżki
soku z cytrynyprzyprawy tymianek,
bazylia,
sól,
pieprz,
czerwona paprykasos balsamiczny malinowy (zakupiony w lidlu)0,5 łyżeczki
masła klarowanegoSposób przygotowaniaKrok 1
Jarmuż myjemy, pozbywamy twardych łodyg.
Cebulkę kroimy w kostkę.
Masło rozgrzewamy na patelnię i szklimy
cebulkę. Następnie dodajemy
jarmuż skrapiamy
sokiem z cytryny i dusimy ok 3 minut. Przyprawiamy, dodajemy pokrojone
pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze ok 1 minuty.
Sałatkę zdejmujemy z ognia układamu na talerzu posypujemy
serem feta i polewamy
malinowym dipem. Jeśli nie mamy gotowego możemy przyrządzić go sami: 1 łyżka
soku malinowego, 1 łyżka
oliwy z oliwek, 1 łyżka
octu balsamicznego,
pieprz.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyJem zdrowo:
Bakłażan z
jarmużemJem zdrowo:
Jajka sadzone z
jarmużem i
pomidorkamiZdrowe śniadanie do pracy cz. 9Zdrowe śniadanie do pracy cz. 15Zdrowe śniadanie do pracy cz. 16