ßßß
Cookit - przepis na Golonka indycza w kapuście
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Golonka indycza w kapuście
Składniki
Pieprz
Czosnek
Olej
Wieprzowina - golonka
Kapusta kiszona
Marchew
Cebula
Kminek
Majeranek
Wykonanie
3
golonki
ok 1 kg1 kg
kapusty kiszonej
1
marchewka
1
cebula
szczypta
kminku
szczypta
majeranku
szczypta
pieprzu
2 ząbki
czosnku
3 łyżki
oleju
Kapustę
wypłukać, zalać
wodą
zagotować i odcedzić.Pod
kapustę
włożyć
golonki
. Na wierzch zetrzeć na tarce
marchewkę
i dodać pokrojoną
cebulę
oraz drobno posiekany
czosnek
i
przyprawy
. Dodać
olej
i ok 1 szkl
wody
. Dusić pod przykryciem ok 1 godzinę. Przemieszać i odparować nieco potrawę. ok 30 min bez przykrycia. Podawać z
pieczywem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/02/golonka-indycza-w-kapuscie.html
Przepisy powiązane
Karkówka z kiszoną kapustą
Karkówka z kiszoną kapustą
Surówka z kiszonej kapusty
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY NA DWA SPOSOBY
Surówka z kiszonej kapusty
Składniki powiązane (0)