Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bułki burgerowe
Chleb na owsiance »Słodko korzennie i okazale tak dzisiaj
mogę określić ciacho które upiekłam. Kiedy przychodzi ochota to idę do kuchni i piekę . Nie czekam na zachętę ona sama przychodzi. Wszak gotowanie i wypieki dla rodziny to sama przyjemność :)
mąka typ 500 2 szklanki
margaryna 250 g
jaja 4 szt
ksylitol 1 szklanka Kłos - Polbłonnik
kakaowy 3 łyżki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
soda pół łyżeczki
spirytus 50 mlDodatkowo:
powidła śliwkowe 5 łyżek
żurawina suszona 1 szklanka Kłos - PolDekoracja:
czekolada mleczna 200 g
mleko 3 łyżkigwiazdki dekoracyjna ( tyle ile chcesz)Do wysokiego garnka wkładam
margarynę , wsypuje
cukier, wlewam
wodę i czekam , aż się rozpuści .Teraz dodaje błonnik
kakaowy i
spirytus chwilkę mieszam i gotowe.Zostawiam do ostudzenia.Do ostudzonej masy dodaje
żółtka i wsypuje przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
sodą.Dodaję
żurawinę i powidła , mieszam.Ubijam
białko z odrobina
soli na sztywno.Dodaje ubite
białko do masy i delikatnie mieszam.Przekładam masę do formy od kek-
sówki wyłożonej papierem do pieczenia.Piekę koło godziny w 180 stopniach.Kiedy murzynek ostygnie polewam go rozpuszczoną
czekoladą z
mlekiem w kąpieli
wodnej.Obsypuje gwiazdkami i zostawiam do zastygnięcia
czekolady .
czwartek, 10 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter