ßßß
1,5 kg mięsnych żeberek1\2 szklanki pikantnego keczupu dobrej jakości3 - 4 ząbki czosnku2 łyżki sosu sojowego2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka octu balsamicznego2 łyżki ostrej musztardychili w proszkusól morskapieprz świeżo mielonyŻeberka myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy w kawałki ( dwie kostki na porcję ). Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy ze składnikami marynaty. Mięsko wkładamy do dużego worka,wlewamy marynatę. Worek zamykamy i wrzucamy do lodówki na 3 godzinki. Po tym czasie blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia,układamy mięsiwo i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni .Pieczemy około 2 godzin,od czasu do czasu obracając porcje mięsaMOJE RADYsos sojowy zawsze możecie zastąpić przyprawą w płynie typu maggijeśli ocet balsamiczny to tylko z Modenypisząc ostra musztarda zazwyczaj używam dijon lub rosyjskiej,mają bardzo zdecydowany smakchili dodajcie tyle ile lubicie ostrości w potrawieniska temperatura pieczenia i dłuższy czas nie wysusza mięsa na wiórmarynowanie w worku jest wygodniejsze,marynata dochodzi gdzie trzeba,lodówka nie przechodzi zapachami i zajmuje mniej miejsca