Wykonanie
Pyszna i nietypowa przekąska, którą można dać komuś w prezencie, pierogi są zrobione z pełnowartościowej
mąki zamiast dużej ilości tłuszczu mają
wodę i tylko dwie łyżki
oleju, w środku natomiast
soczewica i
ziołowy serek :) Smakują wyśmienicie.

Składniki :Na pierogi :- 1 szklanki
mąki żytniej- 1/4 szklanka
mąki pszennej- 1
żółtko- 1/2 szklanki
wody- 2 łyżki
oleju rzepakowego-
pieprz,
sól,
przyprawyNa farsz-
serek arla apetina
feta kremowy pesto i
rukola- 1 szklanka
ciecierzycy (z puszki lub ugotowana)Przygotowanie :Wymieszać składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować, wykroić kółeczka nakładać farsz, skleić wbić patyk i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni.