ßßß Cookit - przepis na Pieczone pierogowe lizaki z soczewicowo kremowym nadzieniem

Pieczone pierogowe lizaki z soczewicowo kremowym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

Pyszna i nietypowa przekąska, którą można dać komuś w prezencie, pierogi są zrobione z pełnowartościowej mąki zamiast dużej ilości tłuszczu mają wodę i tylko dwie łyżki oleju, w środku natomiast soczewica i ziołowy serek :) Smakują wyśmienicie.
Składniki :
Na pierogi :
- 1 szklanki mąki żytniej
- 1/4 szklanka mąki pszennej
- 1 żółtko
- 1/2 szklanki wody
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- pieprz, sól, przyprawy
Na farsz
- serek arla apetina feta kremowy pesto i rukola
- 1 szklanka ciecierzycy (z puszki lub ugotowana)
Przygotowanie :
Wymieszać składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować, wykroić kółeczka nakładać farsz, skleić wbić patyk i piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Źródło:http://zdrowavegekuchnia.blogspot.com/2015/06/pieczone-pierogowe-lizaki-z-soczewicowo.html