Wykonanie
Dzisiaj przepis na pyszną
czekoladowo truskawkową tartę jaglaną, na spodzie z
płatków owsianych,
masła orzechowego i
miodu, jest tak pyszna, że od razu znikła ze stołu, aż trudno jest uwierzyć, że ten pyszny krem jest zrobiony
kaszy jaglanej :)
Składniki :Na krem- 1,5 szklanki suchej
kaszy jaglanej kupiec- 3 szklanki
mleka (może być roślinne)- 3-4 łyżki
miodu- 1-2 łyżeczki
kakaoNa spód- 2 szklanki
płatków owsianych (zmielonych lub błyskawicznych)- 3-4 łyżki
miodu- 3/4 szklanki
masła orzechowego bez
cukruPrzygotowanie :Krem:Ugotować
kaszę na
mleku zgodnie z przepisem, poczekać jak trochę ostygnie, dodać
miód,
kakao, zblendować na gładką masęSpód:Wymieszać
płatki owsiane z
masłem i
miodem dodać 2 łyżki gorącej
wody w razie potrzeby można dodać więcej
masła lub
miodu tak, żeby uzyskać zwartą masę, która da ulepić się w kule, następnie gotową masę wyłożyć na blaszkę do tarty wyłożoną papierem, wylać na wierzch masę jaglaną, można przyozdobić ulubionymi
owocami :)Smacznego :)