Wykonanie
Przepis na delikatnego
pstrąga. Sezon na
pstrągi trwa jeśli nie mamy czas na grilowanie zawsze możemy go upiec!Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Składniki :2
pstrągi tęczowe1
cytrynasól morska oraz
pieprzpapryka ostra i słodka2 łyżeczki
masła2 ząbki
czosnkuvegetaPrzygotowanie:
Pstrąga dokładnie płuczemy i oczyszczamy a następnie dokładnie osuszamy. Następnie z
cytryny odcinamy 2 większe plasterki a resztą
cytryny opryskujemy
pstrąga.
Czosnek kroimy w plasterki i wkładamy do wnętrza
pstrąga. Kolejnym etapem jest oprószanie
przyprawami soli można dać więcej aby dostała się do całego
mięsa. Na koniec we wnętrze
ryby wkładamy łyżkę
masła rozprowadzamy go i na koniec dodajemy plasterek
cytryny.
Ryby zawijamy szczelnie w foli aluminiowej odstawiamy na 1h aby się ładnie zamarynowały i pieczemy w piekarniku około 40 min w temp 180 oC. Na koniec pieczenia można odkryć folię, włączyć górną grzałkę w piekarniku aby się nam delikatnie przypiekł.