ßßß Cookit - przepis na Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg pieczony w folii

nazwa

Wykonanie

Przepis na delikatnego pstrąga. Sezon na pstrągi trwa jeśli nie mamy czas na grilowanie zawsze możemy go upiec!
Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Składniki :
2 pstrągi tęczowe
1 cytryna
sól morska oraz pieprz
papryka ostra i słodka
2 łyżeczki masła
2 ząbki czosnku
vegeta
Przygotowanie:
Pstrąga dokładnie płuczemy i oczyszczamy a następnie dokładnie osuszamy. Następnie z cytryny odcinamy 2 większe plasterki a resztą cytryny opryskujemy pstrąga. Czosnek kroimy w plasterki i wkładamy do wnętrza pstrąga. Kolejnym etapem jest oprószanie przyprawami soli można dać więcej aby dostała się do całego mięsa. Na koniec we wnętrze ryby wkładamy łyżkę masła rozprowadzamy go i na koniec dodajemy plasterek cytryny. Ryby zawijamy szczelnie w foli aluminiowej odstawiamy na 1h aby się ładnie zamarynowały i pieczemy w piekarniku około 40 min w temp 180 oC. Na koniec pieczenia można odkryć folię, włączyć górną grzałkę w piekarniku aby się nam delikatnie przypiekł.
Źródło:http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/2015/07/pstrag-pieczony-w-folii.html