Wykonanie
Orzechowa
tarta bez pieczenia nadziana pueere
dyniowym. Podana z
malinami i
brzoskwiniamiPrzepis:- 1/3
kaszy gryczanej niepalonej zmielonej na
mąkę- łyżka
masła orzechowego- garść
orzechów ziemnych , zmielonych- 5
daktyli namoczonych w wrzątku+ 2 łyżki pueere z dyniZmieloną
kaszę,
masło orzechowe,
orzechy i namoczone
daktyli zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dolać troszkę
wody z namoczonych
daktyli.Tak przygotowanie ciasto wyłożyć formę do tary, którą uprzednio trzeba wyłożyć folią spożywczą. Na koniec do środka dodać pueree z dyni i tak przygotowaną tartę włożyć na noc do lodówki.Smacznego ! :)Wielokrotnie kuszona przez naszą blegerską mistrzynię tart - Zosię , wreszcie odważyłam się i ja zrobiłam po raz pierwszy tartę bez pieczenia i muszę przyznać szczerze, że bardzo mi zasmakowała i chyba jeszcze nie raz pojawi się tego typu śniadanie u mnie na blogu :)A mnie złapało lekkie przeziębienie.. akurat przed sobotnim wyjazdem.Na szczęście ratuje się babcinymi specjalnościami i mam nadzieję, że jakoś zwalczę wirusa :)Miłego dnia :*