Wykonanie
Gryczano -
migdałowe naleśniki wegańskie nadziane pueere z dyni. Podane z czeko sosem,
malinami,
jeżynami i
borówkami amerykańskimiPrzepis:- 1/2 szkl
mąki gryczanej- łyżka
siemienia lnianego, zmielonego + 3 łyżki wrzątku- 50 ml
napoju migdałowegoSiemię lniane zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Następnie zmiksować je z pozostałymi składnikami na gładką masę. W razie potrzeby można dolać jeszcze
napoju migdałowego. Smażyć naleśniki z dwóch stron po ok 4 minuty. Smacznego ! :)Po 5 tygodniach rozłąki fajnie znów poczuć smak comfort food - naleśników, bo w Niemczech oczywiście były patelnie, ale one w ogóle nie nadawały się do wegańskich naleśników ;<No, ale skoro sezon na
dynię w pełni to wreszcie musiałam wypróbować naleśniki nadziane pueere z dyni,I muszę przyznać szczerze, że to najlepsze naleśniki, jakie udało mi się do tej
pory zrobić ! :)Miłego dnia :*