ßßß Cookit - przepis na 658.Comfort food, dynią nadziane

658.Comfort food, dynią nadziane

nazwa

Wykonanie

Gryczano - migdałowe naleśniki wegańskie nadziane pueere z dyni. Podane z czeko sosem, malinami, jeżynami i borówkami amerykańskimi
Przepis:
- 1/2 szkl mąki gryczanej
- łyżka siemienia lnianego, zmielonego + 3 łyżki wrzątku
- 50 ml napoju migdałowego
Siemię lniane zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Następnie zmiksować je z pozostałymi składnikami na gładką masę. W razie potrzeby można dolać jeszcze napoju migdałowego. Smażyć naleśniki z dwóch stron po ok 4 minuty. Smacznego ! :)
Po 5 tygodniach rozłąki fajnie znów poczuć smak comfort food - naleśników, bo w Niemczech oczywiście były patelnie, ale one w ogóle nie nadawały się do wegańskich naleśników ;<
No, ale skoro sezon na dynię w pełni to wreszcie musiałam wypróbować naleśniki nadziane pueere z dyni,
I muszę przyznać szczerze, że to najlepsze naleśniki, jakie udało mi się do tej pory zrobić ! :)
Miłego dnia :*
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2015/09/658comfort-food-dynia-nadziane.html