Chociaż sezon na truskawki jest bardzo krótki, to jednak to ciasto możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej przygotujemy przecier truskawkowy. Warto zmiksować truskawki z cukrem, aby później cieszyć się ich smakiem.Składniki:Biszkopt:5 jajek1 szklanka cukru1,5 szklanki mąkipół łyżeczki proszku do pieczeniaOddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę, dodajemy utarte żółtka oraz mąka wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.Masa truskawkowa:2 kostki masłapół kilograma truskawek1 szklanka cukruTruskawki miksujemy razem z cukrem. Masło ucieramy na puszystą masę. Do masła dodajemy po łyżce zmiksowane truskawki i bardzo dokładnie ucieramy.Biszkopt ponczujemy i na wierzch nakładamy masę truskawkową. Schładzamy w lodówce.Smacznego!