Wykonanie
Sezon na
gruszki w pełni. Ja uwielbiam nasze polskie klopsy. Te najmniejsze są zazwyczaj najsmaczniejsze. Ciasto z
gruszkami jest jednym z moich ulubionych. Uwielbiam te, w których
gruszek jest więcej niż ciasta ;-). Wilgotne, słodkie i kruche!Dlatego przygotowałam tarte z
mąki owsianej z
gruszkami i
dżemem z
marakui.Wyszło obłędnie!;-)))
SKŁADNIKI:NA CIASTO KRUCHE Z
MĄKI OWSIANEJ:- 150 g
masła- 250 g
mąki owsianej- 50 g
mąki pszennej- 2
żółtka- łyżeczka
proszku do pieczenia- 60 g
brązowego cukruCiasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce przez 30 minut.Ponadto;-
gruszki-
dżem z
marakuiGruszki obieramy i usuwamy gniazda nasienne.Formę wylepiamy
ciastem. Układamy
gruszki. Smarujemy
dżemem. Na wierzch układamy ciasto w ozdobny sposób.
Ciasto pieczemy w temp. 165 stopni C przez 55 minut. Na złoty kolor.
Życzę Smacznego!
Dajcie znać jak Wam smakowała!;-)))
Zapraszam na Facebooka!Instagrama Smyk_W_Kuchni