ßßß
Cookit - przepis na Biszkopt czekoladowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Biszkopt czekoladowy
Składniki
Jajko
Margaryna
Cukier
Kakao
Czekolada gorzka
Cukier waniliowy
Mąka pszenna
Proszek do pieczenia
Woda
Wykonanie
Jestem osobą odróżniającą
biszkopt
kakaowy
od
czekoladowego
.
Czekoladowy
jest bardziej miękki, cięższy, przez co nie wyrasta tak wysoki jak
kakaowy
, ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Smacznego ;)Przepis:* 4
jajka
* 250 g
margaryny
* 1 szklanka
cukru
* 2 łyżki
kakao
* pół tabliczki
czekolady gorzkiej
*
cukier waniliowy
* 1,5 szklanki
mąki pszennej
* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia
* 5 łyżek przegotowanej
wody
Margarynę
roztopić, rozpuścić w niej
cukry
,
czekoladę
i
kakao
. Dolać 5 łyżek przegotowanej
wody
, wymieszać i wystudzić. Dodać
mąkę
z
proszkiem do pieczenia
, dodać
żółtka
i rozmieszać.
Białka
ubić i delikatnie wmieszać do masy. Piec ok min w temperaturze ok. 170-180 stopni (gdy ciasto będzie odchodziło od brzegów można spokojnie wyjąć z piekarnika)Może macie ochotę na jakiś konkurs/rozdanie ? Macie jakieś propozycje nagród ;p ?
Źródło:
http://sweet-cooking-dreams.blogspot.com/2013/08/biszkopt-czekoladowy.html
Przepisy powiązane
Drugie Urodziny Bloga i Ciasto czekoladowe z kawałkami gorzkiej czekolady
Drugie Urodziny Bloga i Ciasto czekoladowe z kawałkami gorzkiej czekolady
Drugie Urodziny Bloga i Ciasto czekoladowe z kawałkami gorzkiej czekolady
Drugie Urodziny Bloga i Ciasto czekoladowe z kawałkami gorzkiej czekolady
Drugie Urodziny Bloga i Ciasto czekoladowe z kawałkami gorzkiej czekolady
Składniki powiązane (0)