ßßß Cookit - przepis na Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Jestem osobą odróżniającą biszkopt kakaowy od czekoladowego. Czekoladowy jest bardziej miękki, cięższy, przez co nie wyrasta tak wysoki jak kakaowy, ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Smacznego ;)
Przepis:
* 4 jajka
* 250 g margaryny
* 1 szklanka cukru
* 2 łyżki kakao
* pół tabliczki czekolady gorzkiej
* cukier waniliowy
* 1,5 szklanki mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 5 łyżek przegotowanej wody
Margarynę roztopić, rozpuścić w niej cukry, czekoladę i kakao. Dolać 5 łyżek przegotowanej wody, wymieszać i wystudzić. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka i rozmieszać. Białka ubić i delikatnie wmieszać do masy. Piec ok min w temperaturze ok. 170-180 stopni (gdy ciasto będzie odchodziło od brzegów można spokojnie wyjąć z piekarnika)
Może macie ochotę na jakiś konkurs/rozdanie ? Macie jakieś propozycje nagród ;p ?
Źródło:http://sweet-cooking-dreams.blogspot.com/2013/08/biszkopt-czekoladowy.html