ßßß
Jestem osobą odróżniającą biszkopt kakaowy od czekoladowego. Czekoladowy jest bardziej miękki, cięższy, przez co nie wyrasta tak wysoki jak kakaowy, ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Smacznego ;)Przepis:* 4 jajka* 250 g margaryny* 1 szklanka cukru* 2 łyżki kakao* pół tabliczki czekolady gorzkiej* cukier waniliowy* 1,5 szklanki mąki pszennej* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 5 łyżek przegotowanej wodyMargarynę roztopić, rozpuścić w niej cukry, czekoladę i kakao. Dolać 5 łyżek przegotowanej wody, wymieszać i wystudzić. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka i rozmieszać. Białka ubić i delikatnie wmieszać do masy. Piec ok min w temperaturze ok. 170-180 stopni (gdy ciasto będzie odchodziło od brzegów można spokojnie wyjąć z piekarnika)Może macie ochotę na jakiś konkurs/rozdanie ? Macie jakieś propozycje nagród ;p ?