ßßß
Dzisiaj przepis na pyszny i jak zwykle prosty obiad, bo faszerowane papryki to danie, które nie może się nie udać.składniki:5 papryk500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowegopół puszki czerwonej fasoli3/4 szklanki ryżuszklanka passaty pomidorowej3 ząbki czosnku1 średnia cebulażółty ser do posypaniapieprz i sól do smakuŚcinamy górę papryki, wydrążamy środek i oczyszczamy z pestek. Siekamy czosnek i cebulę, a następnie przysmażamy na patelni. Dodajemy mięso i smażymy, aż uzyska brązowy kolor. Wlewamy passatę, gotujemy 3 minuty, dosypujemy ryż, a następnie fasolę. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Powstałym farszem wypełniamy papryki aż po brzegi i przykrywamy odkrojoną częścią. Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika (175 stopni), pieczemy przez 45 minut, a następnie posypujemy startym serem. Smacznego!
