Świetne danie na kolację, aromatyczne i pełne smaku.Składniki:3 duże papryki czerwone2 puszki pomidorów1 średnia cebula3 ząbki czosnku0,5 l bulionu warzywnegosól, pieprz,bazyliaDodatki: listki bazylii, ser z niebieską pleśnią, grzankiWykonanie:Najpierw paprykę przygotowuje do pieczenia. Kroję na połówki, oczyszczam z gniazdek nasiennych. Połówki wykładam na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piekę w 200 St.C. około 20 min. Po upieczeniu przekładam do worka i czekam około 15 min, aby łatwiej było je później obierać.W garnku podgrzewam pomidory. Na patelni podsmażam cebulkę i czosnek. Kiedy są już gotowe przekładam do pomidorów. Paprykę kroję w paski i przekładam do garnka. Dolewam bulion. Doprawiam solą, pieprzem i bazylią. Gotuję całość przez około 5 min do połączenia się wszystkich smaków. Całość blenduję na gładką masę.Dekoruję listkami bazylii i serem pleśniowym.