Wykonanie

Wegański
kasztanowy krem
bananowo-owsiany podany z mini
bananem, kruszonymi surowymi
pistacjami bio,
granatem i
masłem orzechowym***50 g
płatków owsianych drobnych20 g lnu mielonegoszczypta
soli2 małe
banany (lub jeden duży)deser
jabłkowo-
kasztanowyłyżeczka
kakao300 ml
mleka z
orzechów laskowychMleko zagotować, dodać szczyptę
soli,
kakao i rozgniecione
banany.Następnie wsypując
płatki i len, energicznie mieszać.Gotować aż do zgęstnienia.Gdy uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję, dodajemy deser i lekko podgrzewamy.Przelewamy do miseczki i dekorujemy ulubionymi dodatkami.Smacznego!ENGLISH VERSION:
BANANA-MAROON CREAMY OATMEAL50 grams of instant oat flakes20 g of flax (minced)pinch of salt2 small
bananas (or one large)1 dessert Pomme & Crème de marrons1 teaspoon of cocoa powder300 ml of hazelnut milkMilk bring to the boil, add a pinch of salt, cocoa and mashed
bananas.Add oat flakes and flax, then energetically mix.Cook until mixture thickens.When you get the right consistency, add the dessert and slightly heat.
Pour into a bowl and garnish with your favorite toppings.Enjoy!