ßßß
Ekologiczny lodówkowy kuskus orkiszowy Symbio na bazie kalafiorowo-poziomkowo-kokosowego* puree słodzony ekologicznym dżemem klonowo-truskawkowym (Biosyrop.pl) podany z truskawkami, miętą i mango
* puree z ugotowanego kalafiora + poziomki + miód z poziomkami (Pole na Stole) + chipsy kokosowe (Tropicai)
/1 porcja/60 g ekologicznej kaszy kuskus orkiszowej (4 łyżki)dowolny napój roślinnygarść truskawekgarść poziomekkilka plasterków mango1 łyżka poziomek w miodzie1 łyżka dżemu truskawkowo-klonowegokubeczek jogurtu sojowegołyżka mąki kokosowejpuree z ugotowanego kalafiora (250 g)garstka chipsów kokosowych2 łyżki mielonego siemienia lnianegoKaszę kuskus zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad jej poziom.Odstawić na 10 minut do napęcznienia.Jogurt zmiksować z miodem, dżemem klonowym, puree i poziomkami.Dodać siemię lniane, mąkę kokosową i ponownie zmiksować.Kaszę ostudzić i połączyć z masą jogurtową.Dodać część truskawek i chipsy kokosowe. Wymieszać.Przełożyć do słoiczka, na wierzchu udekorować truskawkami i mango.Włożyć na noc do lodówki.Rano wyjąć, udekorować miętą i podawać.Smacznego!