ßßß Cookit - przepis na ROGALIKI "SNICKERS"

ROGALIKI "SNICKERS"

nazwa

Wykonanie

Te drożdżówki obiecałam Łukaszowi już jakiś czas temu. Powoli zaczął się niecierpliwić i wypominać mi, że nie dotrzymuję obietnic. Dziś się zmobilizowałam, zakasałam rękawki i mu je upiekłam. Był w siódmym niebie. To przepis dla wielbicieli batonów Snickers.
Składniki (12 rogalików):
ciasto drożdżowe wyrastające pod wodą
12 łyżeczek kremu czekoladowego
12 łyżeczek masła orzechowego
12 łyżeczek kajmaku (1/2 puszki)
1/2 szklanki orzechów ziemnych
1/2 łyżeczki soli morskiej gruboziarnistej
1 żółtko
3 łyżki mleka
Przygotowujemy ciasto drożdżowe (z podanych składników powstanie 12 rogalików).
Gotowe przenosimy na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 12 "trójkątów". Na każdy kawałek ciasta nakładamy po łyżeczce kremu czekoladowego, kajmaku i masła orzechowego (kremy możecie zrobić sami lub kupić gotowe w sklepie). Zwijamy rogaliki. Każdą drożdżówkę smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem i posypujemy pokruszonymi orzechami wymieszanymi z solą. Bułki pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2015/09/rogaliki-snickers.html