Wykonanie
Uwielbiam
ciasto francuskie, można przyrządzić z niego wyśmienite potrawy i desery w kilka chwil. Jeszcze nigdy nie zrobiłam sama
ciasta francuskiego, zawsze kupuję gotowe płaty, może kiedyś zmotywuje się do przygotowania własnego ciasta, ale
póki co korzystam z gotowców. Najbardziej lubię
ciasto francuskie nadziewane
szpinakiem i
fetą, w wersji na słodko z
jabłkami.A dziś przedstawię
ciasteczka, które najpierw zobaczyłam w piekarni i już miałam je kupić, kiedy przypomniało mi się, że mam jeszcze zamrożony płat ciasta, więc
czemu nie przygotować tych
ciasteczek w domu:)
Ciastka te są mega szybkie w przygotowaniu, sprawdzają się idealnie kiedy odwiedzają nas niezapowiedziani goście (oczywiście jeśli posiadamy płat ciasta w zamrażalce)

Potrzebujemy:- płat
ciasta francuskiego-
krem czekoladowy lub
czekolada roztopiona w kąpieli
wodnej (ja użyłam roztopionej
czekolady)

Połowę ciasta smarujemy
czekoladą, składamy na pół. Ponownie smarujemy
czekoladą tylko cz ę ść ciasta i znów składamy na pół.Kroimy w romby lub trójkąty i układamy na blaszce. Pieczemy około 15 - 20 minut w 200 stopniach.

Przed pieczeniem
ciastka można posmarować
żółtkiem lub
mlekiem - będą wtedy złociste.
