Wykonanie
Przyszedł ten czas, kiedy student uświadamia sobie, że studia to nie tylko bliskie znajomości zabawa, chodzenie na zajęcia.. Tylko,że studia to ciężka nauka bez końca.. tak tak, SESJA!Jest to również moment, w którym student staje się kreatywny, nagle ma za dużo czasu, zajmuje się wszystkim innym niż nauka, najczęściej jest to oglądanie jakichś zwierząt, granie i GOTOWANIE ;) Dlatego właśnie przygotowałam dla Was przepis, na kolorowe danie, które sprawi, że Wasze żołądki się uśmiechną!
Składniki:6
pomidorków koktajlowych6
zielonych szparagów2 plasterki
boczku gotowanego
masło do smażenia2
jajkasól,
pieprzPrzygotowanie:
Boczek kroimy w paseczki i wrzucamy na rozpuszczone na patelni
masło i smażymy.
Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy lub odłamujemy twarde dolne części.
Boczek kroimy w paseczki i wrzucamy do
boczku podsmażamy z obu stron przez około 2 minuty, aż delikatnie zmiękną.
Pomidorki kroimy na pól, dorzucamy do
boczku i
szparagów, smażymy przez 2 minuty. Na
szparagi wbijamy
jajko i smażymy, aż się zetnie. Doprawiamy
solą oraz
pieprzem.