Wykonanie
Po każdym deszczu wychodzi słońce. Po wczorajszej zimnej i szarej sobocie, przyszła do mnie
słoneczna niedziela. Wystawiam więc buzię do ciepłych promienii, do słońca na niebie i szukam go w sobie. Bo czasem najtrudniej o to ciepło wewnątrz. Więc na pomoc przychodzi rozgrzewająca gryczanka na śniadanie.
Płatki gryczane ugotowałam na soku
gruszkowym, co dało niezwykłe wrażenia smakowe. Do tego
cynamon, bez którego nie ma jesiennych śniadań, słodka,
gruszka i domowe
masło. Ciepło, cieplej, coraz cieplej.
Przepis (jedna porcja):50g
płatków gryczanych200ml soku
gruszkowego 100%1/2
gruszki1/2 łyżeczki
cynamonu2 łyżki
masła z pestek
dyniiPłatki gryczane wymieszać z
cynamonem, wsypać do garnuszka, zalać
sokiem gruszkowym. Gotować na małym ogniu przez około 5-7 minut, aż
płatki zmiękną. Gotowe przełożyć do miseczki.
Gruszkę dokładnie umyć, pokroić w plastry, udekorować gryczankę. Dodać
masło z pestek
dynii. Podawać.