Wykonanie
Fajna, prosta, szybka i chrupiąca
sałatka. Powstała z tego co akurat miałam pod ręką. Idealna do
pieczonego mięsa, ale również świetnie smakuje sama. Polecam Wam ja do wypróbowania, bo warto.Składniki:10 dag
boczku1
ogórek zielony1
czerwona cebulamała główka
sałaty (u mnie rzymska)kilka
oliwek czarnychkilka
oliwek zielonych
sól i
pieprz1 łyżka
oliwyBoczek kroimy w plasterki, a
potem w paseczki i rumienimy na patelni bez tłuszczu na złoty kolor.
Ogórka kroimy w grube pół plasterki.
Cebulę szatkujemy w piórka.
Sałatę rwiemy na dość spore kawałki.
Oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy po kolei do miski, dodajemy
sól,
pieprz i
oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego !!!