Chyba najprostszy i najszybszy sposób przygotowania pieczonego boczku. Boczek jest po upieczeniu bardzo aromatyczny, mało słony, najlepiej smakuje albo z musztardą albo z kremowym chrzanem.Składniki:2 kawałki surowego boczku każdy około 1kg2 łyżki suszonego oregano1 łyżka suszonego tymianku1 łyżka granulowanego czosnkukilka ziaren ziela angielskiegokilka liści laurowychBoczek dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Przyprawy odmierzamy i wsypujemy do miseczki.Przyprawy dodajemy do boczku.Dokładnie nacieramy przyprawami obydwa kawałki boczku.Przyprawiony boczek owijamy folią aluminiową.Boczki układamy na dużej brytfannie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 1 godzinę i 40 minut. Po upieczeniu boczki odkładamy do wystygnięcia. Smacznego !!!