Wspaniała przekąska, bardzo szybka i łatwa w zrobieniu. Ładnie wygląda na stole, w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi przy lampce wina. Tak nadziany makaron równie pysznie smakuje w niedzielne leniwy poranek, bo wszystko można przygotować wieczorem, a rano tylko się zajadać.Składniki:25 dag makaronu conchiglioni10 dag sera feta1 mała czerwona paprykajeden ogórek zielony1 pomidor1 czerwona mała cebulakilka listków bazylii2-3 łyżki oliwy z oliwekkilka zielonych oliwekkilka czarnych oliweksól i pieprz1 mała rzymska podłużna sałataMakaron gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie.Po ugotowaniu odcedzamy go i przelewamy zimną wodą na sitku.Ogórka, pomidora, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę.Mieszamy i dodajemy rozkruszony ser feta, poszatkowane w plasterki oliwki zielone i czarne, oraz poszatkowane liście bazylii. Dodajemy również oliwę z oliwek, troszkę soli i dużo pieprzu. Pamiętajcie że ser feta jest słony.Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.Sałatkę szatkujemy i układamy na dużym talerzu.Ostudzony makaron nadziewamy przygotowaną sałatką.Tak nadziany makaron conchiglioni wkładamy na około godzinę do lodówki. Smacznego !!!