ßßß Cookit - przepis na Nadziewany makaron conchiglioni

Nadziewany makaron conchiglioni

nazwa

Wykonanie

Wspaniała przekąska, bardzo szybka i łatwa w zrobieniu. Ładnie wygląda na stole, w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi przy lampce wina. Tak nadziany makaron równie pysznie smakuje w niedzielne leniwy poranek, bo wszystko można przygotować wieczorem, a rano tylko się zajadać.
Składniki:
25 dag makaronu conchiglioni
10 dag sera feta
1 mała czerwona papryka
jeden ogórek zielony
1 pomidor
1 czerwona mała cebula
kilka listków bazylii
2-3 łyżki oliwy z oliwek
kilka zielonych oliwek
kilka czarnych oliwek
sól i pieprz
1 mała rzymska podłużna sałata
Makaron gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odcedzamy go i przelewamy zimną wodą na sitku.
Ogórka, pomidora, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Mieszamy i dodajemy rozkruszony ser feta, poszatkowane w plasterki oliwki zielone i czarne, oraz poszatkowane liście bazylii. Dodajemy również oliwę z oliwek, troszkę soli i dużo pieprzu. Pamiętajcie że ser feta jest słony.
Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.
Sałatkę szatkujemy i układamy na dużym talerzu.
Ostudzony makaron nadziewamy przygotowaną sałatką.
Tak nadziany makaron conchiglioni wkładamy na około godzinę do lodówki. Smacznego !!!
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2014/02/Nadziewany-makaron-conchiglioni.html