Wykonanie
Bardzo szybkie i przepyszne śniadanie dla maluchów dużych i małych. Ja dziś robiłam szybko zanim moja córcia zeszła z góry bo dodałam starte
jabłko i nie chciałam żeby widziała, bo by nie zjadła. Jest anty nastawiona na wszelkie
owoce i warzywa, no i dlatego muszę przemycać co nieco. Ale na szczęście się nie poznała i zjadła ze smakiem jak zawsze dwa takie Misie, chociaż musiałam ją okłamać bo jak zajrzała do ciasta i widząc starte
jabłka pływające w cieście to zapytała "mamo, a co to, dodałaś
masło do ciasta" a ja na to "tak żeby były jeszcze lepsze". Uwielbia
masło potrafi je jeść łyżką, ale jak to mój mąż
mówi ma to po swojej babci , która robiła tak samo.Składniki:100 ml
mleka1/2 szklanki
mąki tortowej1
jabłko starte na tarce o grubych oczkach1
jajko1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cukru waniliowego1/2 łyżki
oleju roślinnegocukier puder do obsypania naleśników
czekoladowy krem do dekoracji
margaryna do smażenia naleśników
Mleko wlewamy do dzbanka dodajemy do niego
jajko,
olej i
cukier waniliowy.
Mieszamy, a następnie dodajemy
mąkę z
proszkiem do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy starte
jabłko i dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy ciasto naleśnikowe tworząc koło a łyżką dolewamy uszy. Jak na zdjęciu.
Naleśniki pieczemy z obu stron na złoty kolor.
Misie zaraz po usmażeniu obsypujemy
cukrem pudrem.
A następnie robimy oczy i usta z
kremu czekoladowego. Smacznego !!!