Wykonanie
Składniki:2 litry rosołu z
kurczaka ( może być
bulion z kostek)1 puszka
pomidorów1 średnia
marchewka5-6 łyżek
ryżu2-3 łyżki
przecieru pomidorowego1 kopiasta łyżka posiekanego
koperku3-4 łyżki
śmietanypieprz i
sólMarchewkę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Marchew,
pomidory z puszki i
ryż.............................................................Startą
marchewkę,
ryż i
pomidory z puszki wrzucamy do rosołu, zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż
ryż zmięknie.
Składniki na zupę.....................................................................Pod koniec gotowania dodajemy
przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze wszystko razem przez około 5 minut. Ugotowana zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekany
koperek oraz
śmietanę i doprawiamy
solą i
pieprzem. Smacznego !!!
Pomidorówka.......................................................................
I jeszcze raz.......................................................................