Pikantno-słodki smak surówki z lekką nutą czosnku super komponuje się z pieczonym na grilu karczkiem i pieczonymi w mundurkach ziemniakami.Składniki:1 czerwona papryka1 żółta papryka4 pomidory1 czerwona cebula1 ząbek czosnku1 łyżka posiekanej zieleniny1/3 szklanki oliwy2 łyżeczki soku z cytryny1 płaska łyżeczka cukrusól i pieprzOczyszczone z gniazd nasiennych papryki szatkujemy na tarce do ogórków na bardzo cienkie paseczki. Pomidory kroimy w półplasterki, a cebulę szatkujemy w drobną kostkę, zaś czosnek trzemy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Do pokrojonych i poszatkowaych warzyw dodajemy zieleninę, oliwę, sok z cytryny i cukier.Poszatkowane i pokrojone warzywa..................................................Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !Surówka z papryki i pomidorów.............................................................