Składniki:6 małych cukinii50-60 dag kiełbasy4-5 korniszonów1 marchewka3 kolorowe papryki1 czerwona cebula1 biała cebula1 puszka pomidorów2-3 łyżki koncentratu pomidorowego4-5 łyżek oleju lub oliwy2 duże łyżki posiekanej natki pietruszkisól i pieprz do smakuKiełbasę kroimy w kostkę lub w pół talarki i wrzucamy do garnka na rozgrzany olej.Kiełbaska..........................................Podsmażamy na lekko brązowy kolor. Dodajemy pokrojone w kostkę obie cebule i smażymy razem z kiełbasą do lekkiego zrumienienia cebuli.Z cebulką................................................A następnie dodajemy po kolei: obraną i starkowaną na tarce o drobnych oczkach marchewkę,Z dodatkiem marcheweczki...........................................................pokrojone w kostkę korniszony, oczyszczoną i pokrojoną w paseczki paprykęZ korniszonami i papryką........................................oraz umytą i pokrojoną w pół talarki cukinię.Z cukinią .............................................................Wszystko razem gotujemy przez około 10 minut i dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy.Pomidory z puszki....................................................Doprawiamy sola i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu do zmiękczenia warzyw, podlewając lekko wodą, tak aby powstał sos warzywny. Parę minut przed końcem gotowania dodajemy natkę pietruszki. Smacznego !Z natką pietruszki.......................................................Gotowe leczo............................................................