Wykonanie
Składniki:50 dag
schabu bez kości3
jajka25 dag
bułki tartej do panierowania5-7 łyżek
mąki do panierowania1 łyżeczka
przyprawy do zuppieprz1 łyżeczka granulowanego
czosnku1/2 łyżeczka
tymiankuMięso pokrój na placki o grubości około 2 cm.
Kawałki
schabu...............................................Włóż jeden kawałek do grubego woreczka foliowego.
W woreczku............................................................Energicznymi ruchami rozbij je tłuczkiem na niezbyt cienkie placki.
Rozbite
mięso schabowe...................................Tak po kolei rozbij wszystkie kawałki. Do miseczki wbij
jajka i dodaj
pieprz,
tymianek,
czosnek i
przyprawę do zup. Wszystko razem roztrzep widelcem.
Jajka z
przyprawami................................................Na osobne talerze wysyp
mąkę i
bułkę tartą. Po kolei obtaczaj z obu stron rozbite kawałki
mięsa, najpierw w
mące,
Mięso w
mące..................................................................następnie w
jajku z
przyprawami,
I w
jajku.....................................................po czym w
bułce tartej.
I w
bułce tartej................................................
Kotlet
schabowy przed pieczeniem...........................................Obtoczone
mięso smaż na patelni na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoto-brązowy kolor. Smacznego !
Smażenie........................................................
I z drugiej strony................................................................
Kotlet
schabowy.................................................................