ßßß Cookit - przepis na Gulasz segedyński

Gulasz segedyński

nazwa

Wykonanie

Składniki:
25-30 dag mięsa wieprzowego lu wołowego
3-4 cebule
2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
1 łyżeczka kminku
2 pietruszki
2 marchewki
1/2 kg ziemniaków
3-4 łyżki oleju
woda
sól i pieprz
Mięso pokroić w niewielkie plasterki, zbić każdy tłuczkiem.
Mięso zbite tłuczkiem.........................................
Lekko podrumienić na tłuszczu.
Lekko zrumienione.........................................
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i lekko podsmażyć.
Z lekko podsmażoną cebulką...............................................
Dodać granulowany czosnek, czerwoną paprykę, sól, przyprawę do gulaszu , kminek i podlać delikatnie wodą. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 30 minut.
Z przyprawami...............................................................
Marchewkę i pietruszkę oczyścić, pokroić w grubą kostkę i dodać do duszącego się mięsa i dusić dalej podlewając wodą.
Z pietruszką i marchewką................................................................
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa wówczas, gdy marchewka i pietruszka zaczną mięknąć i dusić dalej pod przykryciem podlewając wodą do miękkości ziemniaków.
Z ziemniakami................................................................
Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Gulasz segedyński..............................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/03/Gulasz-segedynski.html