Wykonanie
<
Jajka smażone ze
szpinakiem,
szynką i
pomidoremZimowy deser
lodowy >Owsianka na budyniu
waniliowym z
brzoskwinią w syropie,
masłem orzechowym,
sosem śliwkowymSkładniki na 1 dużą porcję:3 łyżki
płatków owsianych1 łyżka
otrąb dowolnych½ szkl
mleka½ szkl
wody1 łyżeczka
cukrudodatkowo:1 łyżka budyniu
waniliowego½ szkl
mleka1 łyżeczka
cukrudodatkowo :2 połówki
brzoskwini z puszkitrochę
masła orzechowegotrochę
sosu śliwkowego lub
konfituryWykonanie:W garnku grzejemy ½ szkl.
wody + ½ szkl
mleka, kiedy będzie bardzo ciepłe dodajemy
płatki i
otręby. Mieszając gotujemy na małym ogniu ok. 3 min.W
między czasie rozrabiamy 1 łyżkę budyniu z ½ szk.
mleka i
cukru. Wlewamy do
płatków energicznie mieszając chwilę by powstała masa budyniowo-płatkowa. Wyłączamy kuchenkę, przykrywamy pokrywką na ok.5 min.Układamy pokrojone
owoce brzoskwini dodajemy kilka kleksów
masła orzechowego oraz konfitury/sosu
śliwkowego.
Smacznego!About Gosia DrohomireckaMam na imię Małgosia, mam 35 lat, mieszkam w północnej Danii i prowadzę blog o nazwie” Pani Kucharka” Na moim blogu znajdziecie przepisy kuchni polskiej, kuchni wegetariańskiej, kuchni zdrowej typu light oraz wpisy z ciekawych miejsc w Danii , ciekawostek związanych z tym
krajem oraz ludzi żyjących tutaj. Patrz zakładka : „Moja duńska kraina” Najczęściej robię najróżniejsze sałatki, które uwielbiam oraz eksperymentuję z koktajlami i
napojami na gorąco. Do moich ulubionych kuchni należą: włoska, azjatycka oraz libańska. Do moich ulubionych
napojów zaliczam
kawę z mlekiem. Do moich ulubionych deserów zaliczam wszystkie najzwyklejsze i najprostsze ciasta. Na blogu znajdziecie zatem przepisy na ciasta proste i nie skomplikowane. Czego nie lubię: długiego stania w kuchni, pracochłonnych potraw które zabierają zbyt wiele czasu. Zapraszam do skorzystania z moich przepisów lub chociaż zaczerpnięcia inspiracji dla Waszych kulinarnych przygód.View all posts by Gosia Drohomirecka ><
Jajka smażone ze
szpinakiem,
szynką i
pomidoremZimowy deser
lodowy >