Wykonanie
«
Rybne kulki w octowej zalewie
Chleb z pieczonym
czosnkiem ... »No właśnie...najlepszym wyjściem jest
imbir kandyzowany ale nie każdy go lubi. Co w takim razie zrobić, żeby
mieć go zawsze świeżego pod ręką do wykorzystania w każdej chwili. Zamrozić. Tak,
imbir można mrozić.
Imbir można wczesniej obrać ale nie jes to konieczne. Pakujemy go w
torebki foliowe najlepiej przeznaczone do mrożenia lub w pojemniczki i zamrażamy. Należy pamiętać aby przed użyciem nie rozmrażać go bo powstanie dosłownie ciapka.
Imbir najlepiej starkować zamrożony albo po prostu ostrożnie pociać nożem. Najlepszy w tym celu będzie nóż z piłką taki jak do krojenia
chleba czy
pomidorów. Nie przerażajcie się krojeniem bo wcale źle się go nie kroi a nawet można na chwilę zostawić na blacie kuchennym, żeby lekko odmarzł.Pomysł na zamraznie
imbiru usłyszałam w programie Anny Olson " na słodko "
wtorek, 09 grudnia 2014, kuchennefascynacjepoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze