Wykonanie
Nie mogło zabraknąć na Wielkanocnym
stole sosu chrzanowego do
mięska.
Ostrego, że w jednej sekundzie przeczyszcza nozdrza ale jednocześnie tak uzależniającego, że człowiek nie może się powstrzymać przez posmarowaniem kolejnego kawałku mięsiwa i kolejnego... W każdym domu robi się go w inny sposób. Mój nieco odchudzony bo na
jogurcie ale jednak nie mogło zabraknąć
majonezu, chociaż jakby całkowicie go odchudzić również wyszło by smacznie.
Składniki :4 kopiate łyżki gęstego
jogurtu2 łyżki
majonezu2 płaskie łyżki świeżo startego
chrzanu na drobnych oczkach
sól,
pieprzWszystkie składniki mieszamy razem, odstawiamy na kilka godzin aby całość dobrze się przegryzła. Ewentualnie doprawiamy lub dodajemy
chrzanu. Jednak myślę, że
chrzan już będzie zbędny :)Smacznego :)