Wykonanie
            Kiedyś przy zaprawianiu 
cebulki zostało mi dość sporo zalewy. A, że miałam dużo 
czosnku, szybko go obrałam, władowałam do słoika i zalałam zalewą. To był strzał w 10 bo 
czosnek wyszedł bardzo pyszny. W tym roku pokusiłam się o dodanie do części słoiczków 
papryczki chilli. Jeszcze nie znam efektu ale czy będą pikantne czy nie na pewno bedą bardzo smaczne :)

Składniki na zalewę : ( zalewa taka sama jak w przypadku 
papryki czy 
cebulek, zawsze 
czosnek zaprawiam przy okazji gdy robię tamte )1,5 litra 
wody1,5 szklanki 
octu10 łyżek 
cukru2 łyżki 
soliWszystkie składniki zagotowujemy. Odstawiamy aby zalewa przestygła.Ponad to :
czosnekliść laurowyziele angielskiegorczycaDo wcześniej wyparzonych słoików wkładamy 
gorczycę, 
liście laurowe, ziele. 
Czosnek obieramy, ściśle układamy w słoikach, zalewamy zalewą. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut.Smacznego :)