Wykonanie
Delikatne i aromatyczne
mięso indycze :)Czas przygotowania: 150 minutSkładniki:2 sztuki podudzia z
indykasól,
pieprzognista
mieszanka przypraw (młynek)Kujawski ze smakiem (
czosnek-
bazylia)Sposób przygotowaniaPodudzia z
indyka przeciąć wzdłuż i wyfiletować z największej kości. Porcje
mięsa dokładnie natrzeć
olejem, przyprawić z każdej strony i odstawić na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka.
Mięso związać nitką aby zachowało kształt, włożyć do rękawa, podlać 1/2 szklanki
wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby
mięso się zrumieniło. Przed podaniem wyjąć drobne kości. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL