ßßß Cookit - przepis na Smarówka skwarkowa

Smarówka skwarkowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Śliwki wędzone
Boczek smarowny »
Smarówka skwarkowa
Składniki:
- skwarki z topienia smalcu, mocno spieczone
- cebula prażona lub smażona
- pieprz 1,5g/kg
- papryka słodka dużo
- sól 20g/kg
Do skwarek po ostygnięciu dodać sól i przyprawy oraz cebulę. Wymieszać. Zemleć na sitku 2-3mm. Napełnić w słoiczki. Przechowywać w lodówce.
Do szybkiego zużycia.
poniedziałek, 13 października 2014, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/10/Smarowka-skwarkowa.html