ßßß Cookit - przepis na Kabanosy drobiowe

Kabanosy drobiowe

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbasa z koguta ze skórkami
Kindziuk suwalski »
Kiełbaska wykonana na podstawie przepisu na kabanosy wieprzowe.
Składniki:
- mięso wieprzowe kl. I 1kg,
- mięso z piersi drobiowych 1kg,
- mięso ścięgniste z koguta 3kg,
- pieprz naturalny 1,5g/kg,
- gałka muszkatołowa 0,5g/kg,
- kminek 0,5g/kg,
- peklosól 18g/kg,
- osłonki kolagenowe fi 19mm lb jelita baranie.
Mięso kroimy i peklujemy na sucho 2-3 dni. Następnie wieprzowe kl I i piersi drobiowe rozdrabniamy na sitku 8mm, a ścięgniste na sitku 5mm. Mieszamy i dodajemy przyprawy. Nadziewamy jelita lub osłonki i odkręcamy w odcinki ok 50cm.
Osuszamy w ciepłej wędzarni i wędzimy w temp. ok 50 stopni, a po osiągnięciu żądanej barwy podpiekamy.
Studzimy i następnie podsuszamy kilka dni.
Smacznego
środa, 19 października 2011, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2011/10/Kabanosy-drobiowe.html