Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa wiejska z kogutaPierś z koguta »Frankfurterki z koguta
Składniki:-
mięso drobiowe ciemne bez skór 1kg,-
boczek 0,5kg- jelita baranie-
cukier 2g/kg,-
gałka muszkatołowa mielona 0,5g/kg-
pieprz mielony 1g/kg.
Mięso z koguta i
boczek pokroić w kostkę i zapeklować.Zemleć wszystko na sitku 8mm dodać
przyprawy. Wymieszać.Napełnić jelita baranie odkręcając w odcinki ok. 20 cm.Wędzić ciepłym
dymem do uzyskania barwy słomkowej, a następnie parzyć w wodzie o temp. ok 75stopni przez 10min.Studzić.Smacznegowtorek, 09 listopada 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter