ßßß Cookit - przepis na Frankfurterki z koguta

Frankfurterki z koguta

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbasa wiejska z koguta
Pierś z koguta »
Frankfurterki z koguta
Składniki:
- mięso drobiowe ciemne bez skór 1kg,
- boczek 0,5kg
- jelita baranie
- cukier 2g/kg,
- gałka muszkatołowa mielona 0,5g/kg
- pieprz mielony 1g/kg.
Mięso z koguta i boczek pokroić w kostkę i zapeklować.
Zemleć wszystko na sitku 8mm dodać przyprawy. Wymieszać.
Napełnić jelita baranie odkręcając w odcinki ok. 20 cm.
Wędzić ciepłym dymem do uzyskania barwy słomkowej, a następnie parzyć w wodzie o temp. ok 75stopni przez 10min.
Studzić.
Smacznego
wtorek, 09 listopada 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/11/Frankfurterki-z-koguta.html