ßßß
Składniki:- skórki wieprzowe,- sól,- olej
Skórki najlepiej jak najcieńsze pociąć na paski i oczyścić z tłuszczu.
Następnie w dużym garnku z wodą (osoloną) gotować skóry ok 2h.Pu ugotowaniu i wyjęciu z wody oraz lekkim ostygnięciu należy pokroić skórki na paski, a później kwadraciki. Tak przygotowane skórki suszymy w piekarniku lub suszarce do grzybów. Nie pieczemy. Dobrze suszy termoobieg i lekko uchylone drzwiczki.
Suszymy, aż skórki zrobią się twarde.Teraz wysuszone skórki możemy przechowywać lub wykonać z nich chipsy - chicharron.Rozgrzewamy olej np we frytkownicy i wrzucamy pojedynczo skórki, jak frytki.Pęcznieją bardzo szybko. Podczas pieczenia w głębokim oleju dobrze jest je przewracaći zanurzać np. widelcem w oleju, aby całkowicie spęczniały. Po upieczeniu wykładamy nap na ręcznik papierowy celem zebrania tłuszczu. Można jeszcze dodatkowo jej osolić.
Smacznego.wtorek, 21 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter