Wykonanie
Tulipany z
pomidorków koktajlowych to drobna przekąska ciekawie prezentująca się na półmiskach podczas małych przyjęć, kinderbali lub innych imprezach. Ta "zakąska" wymaga użycia bardziej zdolności manualnych niż kulinarnych, ponieważ jej przygotowanie pod kątem gastronomicznym jest niewielkie.ok. 250 g
pomidorków koktajlowych -
śliwkowychpęczek
pietruszki lub
koperkuulubiony
serek śmietankowyliście
bazylii (opcjonalnie)
Każdy pomidorek przycinamy "na krzyż" do połowy. Można wyciągnąć miąższ, aby zmieścić więcej
twarożku, jednak niekoniecznie. Dół
pomidorka (tam gdzie była szypułka przebijamy wykałaczką i w powstały otworek wbijamy pozbawianą
liści pietruszkę lub
szczypiorek.
Pomidorki faszerujemy ulubionym
serkiem, ściereczką wycieramy jego nadmiar. Układamy na półmiskach w kształt bukietu tulipanów.
źródło inspiracji: zszywka.pl