Wykonanie
Danie szybkie w wykonaniu i do tego niezwykle smaczne…Składniki (na 4 porcje):500 g pełnoziarnistego
makaronu350 g
piersi z kurczakasłoiczek pesto
bazyliowego150 ml
śmietany 18% / 30%2 ząbki
czosnku,
sól i
pieprz do smaku
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W trakcie kiedy się gotuje, przygotowujemy pozostałe składniki.
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy
solą i
pieprzem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, aż ładnie się zrumieni razem z pokrojonym w kosteczkę
czosnkiem.
Śmietanę mieszamy z pesto. Ugotowany al dente
makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię, dodajemy pesto wymieszane ze
śmietaną. Całość dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku i podgrzewamy przez chwilkę.Czas przygotowania: 15 minut